Ilkka Puhakka


ilkka koivu

Olen kulkenut Venäjän vankiloissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Nuo matkat veivät mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Tutuksi tulivat huonot maantiet, tiettömät taipaleet ja vankilat, joihin ei päässyt muuta kuin pienlentokoneella tai laivalla.

Tulin tuntemaan käsittämättömän alkeellisia olosuhteita, joissa ei voi kuvitella kenenkään asuvan. Tapasin noilla matkoilla hienoja ihmisiä, jotka suurella sydämellä jakoivat omista vähäisistä ruuistaan toisten hyväksi ja tekivät elämän arvokkaaksi ja mielekkääksi mielettömissä paikoissa.

Me, jotka tätä työtä teimme, saimme usein kuulla kysymyksen: ”Mitä te veitte noihin vankiloihin?” Me veimme sinne ruokaa, vaatteita, käsinkudottuja villasukkia, lääkkeitä ja muita arkisen elämän tarpeita, mutta se ei ollut suurin syy mennä sinne.

Meidän päävientiartikkelimme oli Toivo! Sellainen toivo, joka auttaa ihmistä elämään ja kestämään tilanteissa, joissa ei inhimillisesti ole mitään järkeä eikä mieltä. Sellaista toivoa, joka avaa silmät näkemään mahdollisuuksia ja tarkoitusta siellä, missä sitä ei odota olevan. Tämä toivo on elävä suhde Jeesukseen Kristukseen.

Oli hienoa vuosien kuluessa nähdä se muutos, mitä Jeesus oli monissa vangeissa ja vartijoissa saanut aikaan. Kun aikani katselin tuota kaikkea ja samalla elin todeksi tuon kaiken, tajuisin, että haluan kertoa tuon saman asian uudelleen Suomessa. Tajusin sen, että todellinen pimeys ei asu olosuhteissa, vaan ihmisen sydämessä, olkoonkin olosuhteet millaiset hyvänsä.

Ennen Venäjän vankiloita, kun kerroin ihmisille Jeesuksesta, tein sen paljolti sitä pohjalta, että olin kuullut, lukenut ja kokenut jotain Hänestä. Nyt kerron Jeesuksesta, koska olen omin silmin nähnyt, mitä Hän voi saada aikaan, miten Hän voi muuttaa ihmisen elämän ja miten Hän tuo valon – toivon – sinne, missä on pimeyttä.


Mission Europe

MISSION EUROPE e.V.
Postfach 1180
Bahnhofstrasse 19
79400 Kandern
GERMANY

EXECUTIVE DIRECTOR
Markku Happonen
+49 151 124 879 36
markku.happonen@agapeeurope.org
Skype markku79400

EVANGELIST
Ilkka Puhakka
+358 40 526 2708
ilup@sci.fi
Skype ilkkapuhakka123

COACH
Seppo Niemeläinen
+358 40 573 1155
sepponiemelainen@gmail.com
Skype seppon.

© Mission Europe - because Jesus is